neljapäev, 28. oktoober 2010

28.10.


Asjad juba pea-aegu pakitud.
Hr. Rott on ka tagasi – ju ta teab, et me lahkume ja ongi tagasi teine omas kodus.
Uudiseid veel linna pealt niipalju, et siin suri ära tähtis mees Georges Freche – kes oli kunagine Montpellieri linnapea ja kujundas linna ilmet väga otsustavalt. Ta oli väga armastatud rahva poolt kuid mitte nii väga teiste riigiametnike kuna ta oli olnud üsna otsekohene ja seega oli ta alati rääkinud mida mõtles ja see ei meeldi ju poliitikutele. Igal juhul tema suri oma kontoris südamerabandusse. Eile olid matused ja matuserongkäiku nägime ka meie.
Ja teine uudis linna pealt on, et meil siin juba tänavatel jõulukaunistused – Kristi on nendest väga häiritud. Et miks ometigi nii vara…
Koolis etendasime me Kristiga prints Charlesi lapsehoidjaid ja teised pidid esitama meile küsimusi tema lapsepõlve kohta.
Siis rääkisime kuulsustest omades riikides ehk siis arutasime, et keda või mida me teame riikidest kelle esindajad meil tunnis olid. Jaapanist teadsime geishasid, Ameerikast Monica Lewinskit, Hollandist tuuleveskeid (ei teagi kuda seda sõna pöörata-käänata), Hispaaniast Antonio Gaudit ja Eestist teati Ruthi ja Kristit – me pidime olema kõige kuulsamad eestlased keda meie klassikaaslased teavad.
Peale kooli tegime veel väikese tuuri linna peal ja pildistasime kõik nurgad üles. Valik piltidest on siin ka teile näha.
Esimene pilt on linna veetornist, siis on inglid kesapõllul ja Arc de Triomphe:


Siis külastasime kohalikku botaanikaaeda, mis on Prantsusmaa vanim botaanikaaed, asutatud aastal 1593. Esimene pilt kohalikust vanimast oliivipuust - mitte küll päris aastast 1593 aga veidike hilisemast ajast, ja teine pilt kohalikust pambusesalust.



Ja kodu poole jalutades avastasime ühe aia kus oli ilus mandariinipuu:

Ja veel üks pilt - see on Kristi viimase nädala lemmiktoode - meie klassis kasutusel olev kassettmakk - nostalgiameeter on põhjas, onju:

Aga nüüd me hakkame veel filmi vaatama ja siis magama sest homme on pikk ja keeruline päev. Lootus on, et meie rong siiski väljub homme kuid päris kindel see ei ole. Homme me siis liigume siit Nizzasse ja sealt siis pühapäeval Tallinna. Nizza hotellis pidi meil olema ka internetiühendus, nii et üritame ka sealt teile anda teada kas me ikka saime sinna kohale või mitte. Tuletame meelde, et meil oli täna siin suur streik - mida meie küll siin linnas ei näinud kuid pooled lendudest ja rongidest olid täna annuleeritud. Nii et peatse kuulmiseni ja püsige ikka meie lainel :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar