neljapäev, 14. oktoober 2010

14.10.


Täna siis juba le neljapäev meil ja keel tuleb nagu vana mees. Eesti keelsetele sõnadele on kokkuleppeliselt ette ilmunud artiklid. Osad oleme jaganud meessoost sõnadeks ehk siis artikkel le ja osad on siis naissoost ja need siis artikliga la. Näiteks la sukad, la hüppama jne. Nagu aru saate siis eesti keeles ei panda artiklit mitte ainult nimisõnade ette vaid ka tegusõnadele – la mõtlema selle üle, onju?
Muidu on hommik nagu iga teine – tuvi on tagasi, seekord Kristi pea kohal. Tuvil olid vist ka külalised öösel sest krabistamine oli väga tihe.
Jalutuskäik kooli, ei midagi huvitavat.
Aga ma siis kriban ka veidike Kristi tundidest ja juhtumistest seal. Tal on klassikaaslasi kokku 4, 2 ameeriklast, 2 norrakat ja siis üks eestlane ehk Kristi. Esimesel päeval kõik tutvustasid end ning kui oli kord Kristi käes ja ta ütles et on Eestist siis õpetaja arvas et: Teil seal Leedus, Norra kõrval on vist väga külm. Kristi tegi lihtsalt ilusat nägu ja ütles, et Eesti on ikka eraldi riik ning see asetseb nii Leedust kui ka Norrast eemal. Õpetaja ütles, et ah jaa ja nagu sai täitsa aru sellest. Kuid terve tunni jooksul nimetas ta Kristit ikkagi leedukaks.
Täna saabus siis geograafiatunni järgmine ning sõjakam osa. Nimelt oli õpetaja üllatunud, et Leedus süüakse õhtust juba kell 6. Selle peale Kristi koputas vastu lauda ja ütles, et tema sööb õhtust Eestis ja muidu elab ka Eestis ja on eestlane. Siis õpetaja punastas ja järgmised veerand tundi vabandas (puhtas leedu keeles ;) ning kuni tänase tunni lõpuni ei eksinud enam sellel teemal. Eks vaatame mis edasi saab.
Minu tund lõppes täna varem ja Kristit oodates kimasin linna peale otsima seeliku luku vahetamise töökoda. Ja kohe kooli kõrval leidsin ühe kus õmblejannaks oli Cesaria Evora isiklikult. Andsin talle siis oma seeliku ja ütlesin, et mul vaja sellele uut lukku ja ta lubas selle asja korda ajada. Lukuvahetus maksab küll rohkem kui mu seelik (seeliku ostsin ju teate isegi mis poest Eestis) kuid investeering on loodetavasti seda väärt.
Õhtul plaanime minna kinno koos Manuelaga, vaatasime välja ühe prantsuse filmi, mis on siis prantsuse keeles. Eks siis näeme palju me sest asjast aru saame.
Praegu oleme kodus ja kuna Kristile anti üsna mitu harjutust kodus teha siis on meil nüüd puhtaks saanud vannituba, meie toa põrand, kapid, aknaraamide pealsed, prügikast on ka juba pestud ja poleeritud. Sest siis kui vaja õppida siis ju leiad ikka muid tegevusi. Minule kahjuks kodus eriti palju õppida ei anta ja seetõttu ma tegelen blogimisega nagu te aru saate. Muidu ma ka võib olla koristaks ;)
Ja tänase päeva pilt on ka siin, see on meie lõunasöögi magustoidust - kook on küll kehvasti näha aga kooke me sõime ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar