reede, 15. oktoober 2010

15.10.


Il y a la greve ici ehk siis siin endiselt on streigimeeleolu. Homme lastakse raadiost päev otsa vaid rahulikku muusikat ja ei mitte midagi muud – vanemad inimesed ehk mäletate kui sm. Brezhnev suri siis oli sama seis :) Samuti ei ilmu homme ühtegi ajalehte ja bensiinijaamad pidid ka juba tühjaks ostetud olema kuna rafineerimistöökojad ju streigivad ja ka Marseillei sadam, mille kaudu saabuvad enamus naftalaevad lõuna-Prantsusmaale, on samuti streikimisega ametis.
Tegelikult me küll eriti aru ei saa, et siin kuskil keegi streigib ja meelt avaldab….aga õpetajad muudkui hirmutavad meid nende juttudega.
Kuid tähtsamad asjad enne – eile käisime siis kinos – ja film oli padu-prantsuse-keelne. Tegelikult räägiti vähe ja tegu oli päriselt juhtunud looga…filmi nimi oli siis Des Hommes et des Dieux ehk siis maakeeli Mehed ja jumalad – väga hea film ja väga huvitav lugu. Soovitame kõigile.
Peale filmi eile õhtul tulime koju ja loomulikult oli juba aktsioonis hr. Rott. kes meie katusel-pööningul elab. Ta on kohe vägagi lärmakaks muutunud ja suht jultunud juba. Loodame, et ta ikka kuidagi püsib oma ruumide piires ja ei kipu meie juurde. Täna oli meil lausa koosolek teiste majaelanikega ja ameeriklanna Emily ütles, et ja tema kuuleb ka seda elukat kuid kuna tema kardab rotte siis ta loodab, et see ei ole rott. Sebastian (Gustav) ütles, et tema oskab karated ja sellega me sõlmisime kokkuleppe, et kui meie karjume siis tuleb Gustav alumiselt korruselt ja teeb rotile tsiu-tsitsu ja sellega on asi lahendatud ;) Nii et jääme põnevusega ootama tänast ööd.
Hommikut alustasime jällegi kohvik Paul’is, Kristi sedapuhku jogurtiga, millest tegime ka pildi:

Ruth jõi chocolat chaud, mis oli erakordselt hea. Meeldivast vestlusest hommikulauas jäi päevaks kõlama lause: Sa oled loll aga ilus. Ütlejaks loomulikult selle reisi suurim ütleja Ruth ja vastuvõtjaks Kristi. 
Koolis oli täna täitsa tavaline päev – hommikul omad eraldi tunnid ja peale lõunat minigrupp. Lõunat sõime miskis araablaste brasseries – istusime õues ja nautisime päikesepaistet, mis täna oli erakordselt soe kuna samal ajal Kristi sai ärevaid teateid kodumaalt, kus pidavat olema lumetorm. Meie päike hakkas selle uudise peale muidugi veelgi soojemalt paistma ;)
Peale kooli seadsime otsustavad sammud raamatupoe poole kuna Kristi arvas, et keeleõpe ei saa edukalt mööduda ilma hea sõnaraamatuta. Tee peale jäi meil ette aga, quelle dommage, Häagen-Dazs, ja loomulikult astusime sinna sisse ja jäime veidikeseks istuma….ja Kristi lausa sõi ka jäätist. Mina maabusin laua taha, kuhu tuli koos minuga ka vahvel, mille peal oli shokolaadikaste. Miks me sellest pilti ei teinud, seda ei tea me isegi.
Peale väikest magusat einet, sukeldusime raamatupoodi (Ruthil ju sukeldumislitsents ka olemas), kus veetsime mitu tundi. Väljusime arvetega, mis meie pangakontodele ei meeldi kuid Hansa-, vabandust, Swedbankí töötajaid rõõmustavad. Ja siis kiire käik veel veinipoodi – Nicolas – see on pea-aegu nagu Prisma kuid sealne kaup koosneb vaid veinidest ja nad toimetavad neid ka koju ehk siis kui leiad reede õhtul, et nüüd on üks vein puudu siis võid neile helistada ja nad toimetavad selle Sulle kohale ;) Soetasime ühe veini kuid nüüd juba tunneme, et oleks pidanud neid kaks võtma. Peame vist helistama neile ja teatama oma soovist.
Kristi on nüüd mõned tunnid pesunaist mänginud ja tema erinevate plekkidega teksad on jällegi oma vana oleku tagasi saanud, Ruth aga on lihtsalt veini libistanud ja bloginud. Homme on laupäev ja seega kooli ei ole, kuid meile tulevad külalised – Kristi abikaasa Veljo ja tütar Johanna. Eks me siis anna teada mida huvitavat me homme ette võtame. 
Bonne nuit!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar