esmaspäev, 18. oktoober 2010

18.10.


Hommik algas ikka rännakuga kohvikusse Paul. Nous aimons le Paul! Täna oli ka meie rahakotile väga meeldiv pakkumine – 2 croissanti 3 hinnaga või oli see vastupidi :) Igal juhul saime omale hunniku saiu ja 2 kohvi ja olime õnnelikud. Siin ka meie croissantidest pilt:

Ja pilt ka õnnelikult Ruthist:


Koolis olid mõningad muudatused – oleme nüüd ühes majas ja Ruthil on uus õpetaja Patricia, Kristil on sama klass ja samad klassikaaslased ja sama õpetajagi.
Lõunaks mugisime sinimerekarpe – mmm mõnush! Teel tagasi kooli sattus meie teele Virgin Megastore  ja loomulikult ei saanud me sealt mööduda ilma sisenemata. Ruthi kotti sattus Jane Eyre (prantsuse keeles muidugi) ja veel üks kohalik kaasaegne autor…. Kristi esines tagasihoidlikumalt – ta ostis kirjatarbeid ning Amelie filmi – mille me oleme suutnud toppida juba Kristi le ordinateuri (arvuti) kuid ordinateur on pidanud vajalikuks seda filmi meile mitte näidata ja ta ei ole seda ka meile tagasi andnud. Seega on see nüüd tema sees ja sinna see ka veidikeseks ajaks jääb.
Peale lõunat oli meil veel vestluskursus, kus täna oli teemaks tuumasõda ja seega vajalikud asjad mida kaasa võtta kui peaks olema vajadus kolida kiirelt Marsile. Igaüks sai kaasa võtta ühe asja. Ruth võttis päikeseprillid ja Kristi haaras kaasa hambapasta. Siin on nüüd väike mõttepaus ja lugejad ise mõelgu, fantaseerigu millised olid meie põhjendused nende asjade kaasavõtmisel. Ja loomulikult palume seda põhjendamist teha prantsuse keeles – attancion – ärge unustage artikleid!!!
Peal tundi kimasime jooksujalu Ahmedi juurde sest veini järele janutas hirmsasti J Nüüd siis istume oma toas ning mängib mahe muusika ja me õpime ning joome loomulikult parimat Bordeaux veini, mida Ahmedil pakkuda oli. Siis oleme avastanud huvitavaid sõnu sõnaraamatust – nagu näiteks se prostituer mis siis tähendab oma annet odavalt müüma, end labastama ja ka prostitueerima. Nii et me õpime iga päev midagi uut!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar