kolmapäev, 20. oktoober 2010

20.10.


Rott on närinud sellise augu, et varsti kukub maja kokku! Nimelt käis öösel miski hirmus ragin ja pauk – õnneks olid  meie seinad ikka alles ja katus ka pea kohal aga kuskil maja sees midagi purunes. Pere-ema on endiselt teemaga rahulik, lubas jällegi homseks mürki hankida. Eks me siis oota edasi. Õnneks on Kristi juba harjunud magama selle hullu Rotiga ja Ruth teda ei karda – seega vaatame, kes siit majast enne välja kolib ;)
Hommikul kimasime kooli koos väikese peatusega Paulis – seekord sõime jogurtit sest oleme kuulutanud ka saiale väikese sõja. Lõunaks me muidugi juba tundsime karjuvat vajadust saia järele ja lõunasöögiks võtsime võikud :)
Peale lõunat oli meil vestluskursus kus täna rääkisime kellena keegi töötab ja mis on tema töö head ja halvad küljed. Kuna meie klassi 10 õpilasest vaid 2 on praegu töökohta omavat inimest – teised on kas just kooli või siis ülikooli lõpetanud ja seega ei tea veel mida oma eluga peale hakata, siis põhiliselt peatusime neil kahel tööd omaval inimesel. Ja nagu te juba õigesti ära arvasite siis need 2 tavalist inimest kes omavad ka tööd on loomulikult Kristi ja Ruth. Seega suudame me nüüd prantsuse keeles väljendada selgesõnaliselt, et kes on pagulane ja milline peaks olema üks ohutusreeglite tutvustus.
Peale kooli läksime jällegi Ruthi seeliku järgi ja ennäe imet – sel ajal kui see ateljee ei peaks olema avatud, olid seal uksed pärani ja miski onu toimetas. Ja Ruthi seelik oli ka ukse juures juba valmis ja väga ilusasti parandatud. Nii et mine nüüd võta kinni – see on ettevõte on avatud siis kui ta ei peaks olema ja ei ole lahti siis kui ta peaks olema.
Siis kimasime koju ja möödusime edukalt Ahmedi poest ilma sinna sisse astumata ja seega on meil veinivaba õhtu ja me suutsime tõestada nii endale kui ka Teile, meie armsad miljonid lugejad, et me suudame siiski elada ilma selle imelise punase vedelikuta. Seega homme oleme selle tõestuse auks ära teeninud ühe pudelikese veini ;)
Nüüd tulime just õhtusöögilt kus muidugi põhiteemaks oli meie õe Emily tänane kohtamine, vaatasime veel tema riietuse ja juuksed ja make-upi üle ning teele ta saatsimegi. Kuid õhtusöögilauas saime ka palju pikantseid õpetussõnu eluks oma emalt – teemaks ikka l'amour ja le sex. Need jutud ja õpetussõnad isegi ei vääri enam seda trükimusta siin kuid neid on palju ja eks see olegi see prantsuse elu kogemus mida me siia otsima tulime. Nii et põnev ja c'est la vie!
PS. Ema on leidnud uue avastuse – mop, mida siin kutsutakse hispaania harjaks. Igal juhul ta peseb nüüd igal hommikul põrandat ja on õnnelik et ta nädalavahetusel sellise uue toote ostis. Nii et näete, tsivilisatsioon on saabunud ka siia.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar