pühapäev, 4. märts 2012

Swansea


Swansea on Walesi suuuselt teine linn, pealinna Cardiffi järel. Elanikke siis 229 000, ehk et parasjagu paraja suurusega linnake. Selle kolme päeva jooksul nägin üsna mitut inimest lausa paaril korral linna peal J
Ülikoolilinn, ehk siis natukene meie Tartu moodi kuid asub mere ääres ja seega minule rohkem meeltmööda. Geograafiliselt asub Goweri poolsaarel ja ka sellele poolsaarele jõudsin väikese ringsõidu teha.
Esimesel päeval jalutasin oma hotellist – ah jaa, hotellitoas pilt on ka siin:


Niisiis, jalutasin hotellist kõrvalkülla, Mumbles selle nimi. See siis selline väike rannakuurort, Swansea külje all. Veidike siis nagu Haabneeme ;) Jalutasin mööda rannaäärt, mõõna tõttu oli meri väga kaugele ära läinud aga ilus oli ikkagi. Selline teerada siis:


Jõudes rannariba tippu, leidsin sealt majaka:


Igas korralikus rannas on ka rannarestoran ja ilusad vaated:





Rannarestoranis proovisin veelkord rahvusrooga Fish and Chips – ja ikka ma sellest söögist aru ei saa, friikartulid olid küll suurepärased ja valge vein ka ;)


Siin vaade veel rannakuurordi promenaadile:



Ja siin pilt, mis on pühendatud Zeldale:


Vaade vulkaanile:

 Ning siin olen oma matka finishis ja vaade tagasi kus käidud:


 Peale seda pikka matka – kokku 16 kilomeetrit, kontrollisin pärast internetist, arvasin parimaks õhtut veeta oma hotellitoas vaadates filmi ja juues valget veini. Oli tore õhtu ;)
Järgmise päeva tahtsin veeta tutvudes Swansea linnaga kuid hommikusöögilauas jäin jutustama hotelli omanikuga ja tema pakkus välja hoopis parem plaani – teha tuur Goweri poolsaarel. Liinibuss käib poolsaare ühte nurka ja sealt väike jalgimatk külakesse, mille nime ei olnud võimalik välja hääldada, ning sealt saab uuesti bussiga tagasi Swansea poole. Plaan tundus väga hea ja nii ma omad sammud bussipeatusesse sättisin. Buss keerutas ja keerutas, osad teed olid nii kitsad, et isegi mina oma väikese Peugeotiga ei oleks sinna ära mahtunud – buss aga kimas sealt läbi ja varsti olimegi külakeses nimega Rhossili. Koosnes see küla surfivarustuse poest ja pubist, vist paar elumaja oli ka – kuid, palju siis ikka ühes Wales’i külas vaja on, onju?
Mina suunasin omad sammud mere äärde, et siis oma selle päeva matka alustada. Siin vaated stardipaigale:
    


Rannas meeldisid mulle sellised teokarbid, neid oli seal palju ja neid oli erinevates suurustes:


 Peale veidikest jalutamist oligi näha küla kuhu suundusin:


 Nagu näete piltidelt, oli ka ilm veidike muutunud. Selline loodus ja mina seal keskel:


 Ja leidsin ka kuu:


 Ja nüüd juba vaade külakirikule:


Külakesest leidsin ka väikse pubi, kus veidike keha kinnitasin – seekord valisin menüüst põdraliha hautise mustikatega – see oli oluliselt parem kui eelmise päeva lõuna. Ja peagi selgus, et varsti läheb viimane buss Swansea poole ja seega olin sunnitud sellega lahkuma. Loodus oli ümberringi väga ilus ja kuna hooaeg ei ole veel alanud siis ei olnud ka palju külastajaid. Muidu pidid need rannad täis olema surfareid ja muid ajaveetjaid. Nii et momendil oli ilu, rahu ja vaikust ümberringi küllaga.
Viimasel poolel päeval Swanseas suundusin siis linnaga tutvuma. Kõigepealt Rahvuslik Meremuuseum – see oli väga innovaatiline ja veidike meenutas hiljuti külastatud Eesti Panga muuseumi, kuna mõlemis oli palju nuppe ja sahtleid mida sai vajutada ja avada ja siis uurida asju lähemalt. Muuseumi kõrval tegin ka pildi:


 Siis leidsin veel linna pealt Swansea lossi varemed, suhteliselt katkised kivid:


 Ja punase pursskaevu, sobis hästi minu koti ja salliga:



 Linn ise ei olnud nii ilus kui loodus mille sees see linn on. Samas olid inimesed nii selle linna sees kui ka ümbruses väga toredad, rõõmsad ja abivalmid. Nii, et minu väike reis oli tore ja kindlasti reisimist väärt.

Nüüd olen juba Jerevanis, mul oli suur plaan täna minna muuseumisse ja ei tea veel kuhu aga kuna eilne väike drink meeskonnaga läks veidike pikemaks ning suuremaks kui plaanitud, siis arvasin tänaseks vaba päeva võtta ja toas pikutada ning  mitte kui midagi teha J
Kõigi maade päevavargad, ühinege!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar